Λεωνίδου 46 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο Αττικής, 10436. Τηλ. +30 2105249750

Η ιστορια μασ

Εκεί στην Κυψέλη, το 1982, σε ένα στενάκι στη Σποράδων 40 – δίπλα από τη Φωκίωνος Νέγρη, ξεκίνησε η ιστορία με το Αυγό του Κόκκορα. Ένα μικρό εστιατόριο που άνοιγε τις πόρτες του κάθε απόγευμα στις οκτώ και έκλεινε το ξημέρωμα κατά τις έξι. Την εποχή εκείνη όλα τα “μαγαζιά”  κατέβαζαν ρολά στις δύο το βράδυ υποχρεωτικά. Υπήρχε βλέπετε ο σχετικός νόμος για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικό λοιπόν ήταν “να μείνεις νηστικός” εάν ήσουν εργαζόμενος και “σχόλαγες” εκείνη την ώρα.

Σ’αυτό το πρόβλημα λοιπόν ο Νίκος Γρέβιας έδωσε την λύση. Χρησιμοποίησε κεράκια για να φωτίσει τα τραπέζια του και τους γύρω χώρους. Η καινοτομία αυτή, έλυσε το πρόβλημα με τον “νόμο” και έδωσε διέξοδο στην εστίαση μετά τις δύο. Το νέο αυτό μεταδόθηκε ταχύτατα σε όλη την Αθήνα και πολλοί Αθηναίοι άρχισαν να συρρέουν στο Αυγό του Κόκκορα, για να γευθούν μια ζεστή κοκκορόσουπα και όλα τα υπόλοιπα υπέροχα εδέσματα του, κάτω από το φως των κεριών. Από εκεί πέρασε σχεδόν όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος του θεάματος και της διασκέδασης. Επώνυμοι και απλοί Αθηναίοι αλλά και πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλητές κ.ο.κ. Το αυγό του Κόκκορα έγινε μόδα, έγινε σημείο αναφοράς, έγινε “must”.

logo

Σήμερα είναι πάλι εδώ – μαζί σας – στο ταβερνείο “Μεταξουργείο”. Σε ένα κτήριο που λειτούργησε σαν οινομαγειρείο από το 1933. Τότε που οι μερακλήδες Αθηναίοι ερχόταν εδώ για να γευτούν τους μεζέδες και το κρασί του ταβερνείου και να τραγουδήσουν τις καντάδες τους. Έχοντας το ίδιο μεράκι και ενθουσιασμό μεταφέρουμε όλη αυτή την μαγεία και απέναντι στην πλατεία.

Ο κήπος στο Αυγό του Κόκκορα έχει προστεθεί για να ολοκληρώσει την εικόνα και να ταξιδέψει τους επισκέπτες του σε ένα κόσμο αναμνήσεων. Με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του κτηρίου, αλλά και με όλη την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από το Αυγό του Κόκκορα, παντρεύουμε αυτές τις δύο ιστορίες.

Μέσα από αυτόν τον συνδυασμό ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε και πάλι τι ίδιες καλές εντυπώσεις και στους παλιούς αλλά και τους νέους θαμώνες μας. Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού οι αίθουσα κλιματίζεται αλλά πάντα υπάρχει και η επιλογή του εξωτερικού χώρου με τον κήπο που είναι ακριβώς απέναντι και πάνω στην πλατεία.